Gradska bolnica u potpunosti spremna za prijem pacijenata koji budu zadovoljavale kliničku sliku prisustva virusa korona


Opšta bolnica u Boru potpuno je spremna za prijem i kontrolu pacijenata sa sumnjom da mogu biti zaraženi korona virusom. Za ove potrebe formirano je odeljenje sa 25 kreveta gde će se obavljati neophodni pregledi i analize.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić obišao je danas gradsku bolnicu i razgovarao sa direktorom o spremnosti bolnice za eventualni prijem osoba koje budu zadovoljavale kliničku sliku prisustva virusa.

„Što se tiče kadrova u gradskoj Opštoj bolnici ima ih dovoljno, edukovani su, imaju svu potrebnu zaštitnu opremu, formirani su timovi i radiće se prema unapred utvrđenom rasporedu. Postoji tačno utvrđen put i razlog kada se vrši testiranje lica o čemu odlučuju epidemiolozi. Nije svako otežano disanje simptom virusa korone i ne treba praviti famu oko testiranja. Svo medicinsko osoblje snabdeveno je neophodnim zaštitnim sredstvima. Na odeljenjima na kojima je veća mogućnost za potencijalni kontakt sa zaraženima, mere zaštite u veće, dok su na drugim odeljenjima mere zaštite nešto manje, u skladi sa procedurama.“, izjavio je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo spremnošću borske bolnice da odgovori na izazove u trenutnoj situaciji.

„Tokom posete borskoj Opštoj bolnici uverio sam se da je u potpunosti spremna za prijem, dijagnostiku, zbrinjavanje i dalje postupanje sa pacijentima kod kojih postoji sumnja ili je dokazano prisustvo virusa. Zdravstveni radnici su uvek na visini zadatka i spremni da izađu u susret svakom pacijentu. U razgovoru sa direktorom upućen sam da je do tančina regulisan put kojim pacijent ide na dijagnostiku i, u zavisnosti od kliničke slike i laboratorijskih nalaza, u dogovoru sa epidemiologom postupa se dalje.“, rekao je gradonačelnik Milikić nakon posete borskoj bolnici.

U slučaju pojave nekih od simptoma, građani treba da se obrate ambulanti „Rudar“, odakle će biti sprovedeni u skladu sa potrebama. Ne treba se ponašati mimo protokola, najbitnije je da trezveno i zajedno sa zdravstvenim sistemom sprovodimo sve državne i lokalne mere, naglasio je Milikić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *