Gradsko veće usvojilo završni račun za prošlu godinu


U Zaječaru je danas održana 94. sednica Gradskog veća, na kojoj je usvojena Odluka o završnom računu budžeta grada Zaječara za 2018. godinu.  

Grad Zaječar je ukupno ostvario tekuća primanja, prihode, sa prenetim sredstvima u iznosu od 1.899.051.000 dinara, dok su izvršeni tekući rashodi i izdaci u iznosu od 1.815.875.000 dinara. Razlika između ukupnih prihoda i ukupnih izdataka je 83.176.000 dinara i ta sredstva se nalaze na konsolidovanom računu grada Zaječara“, rekla je Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije, obrazlažući ovu tačku dnevnog reda.

Na današnjoj sednici usvojen je i Nacrt Odluke o usvajanju Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara od 2019. do 2022. godine, i izmenjen i dopunjen Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Zaječara za ovu godinu.

Većnici su usvojili i Nacrt Rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima. Rešenjem se Javnom komunalnom preduzeću „Vodvod“ prenosi pravo korišćenja na seoskim vodovodima u naseljenim mestima na teritoriji grada Zaječara, i to u Zvezdanu, Rgotini, Velikom Izvoru i Vratarnici, na neodređeno vreme.

Na sesdnici je danas usvojen i Predlog Rešenja o davanju na korišćenje vozila Gradske uprave grada Zaječara Javnom komunalnom preduzeću „Zaječarparking“ kao i Predlog Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija Grada Zaječara u Vratarnici.

izvor radiomagnum.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *