Gradu Zaječaru sredstva za još dva projekta, gotovo 19 miliona


Grad Zaječar je dobio sredstva za realizaciju dva projekta. 15.aprila doneta je Odluka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave. Danas je u Beogradu u ime grada Zaječara ugovor potpisao gradonačelnik Boško Ničić dok je u ime Ministrastva to učinio Ministar Branko Ružić.

foto zajecar.info

Gradu Zaječaru je odobrena realizacija projekta ,,Adaptacija i sanacija Poslovne zgrade u ulici Dositejevoj br. 1 u Zaječaru,, u iznosu od 18 miliona dinara i projekta ,,Pokretanje edukativnog centra u okviru karavana Izađi mi na teglu,, u iznosu od 852 hiljade dinara.

foto zajecar.info

Boško Ničić gradonačelnik Zaječara je izrazio zadovoljstvo što je Zaječar jedan od 63 grada u Srbiji koji je dobio čak dva projekta. Jedan koji se odnosi na sanaciju 3 sprata gde će se smestiti nekoliko Odeljenja Gradske uprave koja su u lošem stanju, što će doprineti njihovom kvalitetnijem radu. Gradonačelnik je istakao i da je značajan i drugi projekat koji se odnosi na pomoć u što boljoj organizaciji kulturne i turističke manifestacije ,,Izađi mi na teglu,,.

Ministar Državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je čestitao svim gradovima i opštinama i rekao ovom prilikom da su finansirani oni projekti koji ostavljaju trag u lokalnoj zajednici, jer dobra uprava je ona koja je po meri građana.

Ministrastvo Državne uprave i lokalne samouprave je ove godine za projekte lokalnih samouprava opredelilo skoro pola milijarde dinara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *