Iskopao rupu da lakše dođe do „plena“, a zemlja ga živog zatrpala!


Danas u prepodnevnim satima, u neposrednoj blizini kriveljske flotacije, poginuo je sredovečni muškarac (I.Š.) dok je sa prijateljem Goranom Stojanovićem otkopavao i sakupljao stare čelične kugle. Nesrećnog I.Š. doslovce je „progutala“ zemlja, dok je bio u rupi koju je prokopao radi lakšeg i bržeg dolaska do „plena“.

hronika-istocne_vesti

“Zvao me je sinoć da pođem sa njim da kopamo otpadno gvožđe, ono staro i zarđalo. Jutros smo došli ovde jer je on znao za to mesto. Ja sam kopao u donjoj rupi, a on malo dalje. Odjednom sam čuo kako se zemlja obrušava iznad njega. Prišao sam mu, bio je svestan i tražio je da mu pomognem, da mu dam ruku i probam da ga izvučem. Pokušao sam, ali nisam mogao, pa sam otrčao da pozovem u pomoć radnike i stražare” – kaže Goran Stojanović, navodeći da je on prvi put na ovom mestu.

Stojanović, koji na pitanje da li je zaposlen odgovara da „radi nešto privatno“, kaže da od ovog „posla“ može da se zaradi 13 dinara po kilogramu otpadnog gvožđa i priča otvoreno, ne smatrajući ovaj čin, koji je njegovog prijatelja koštao glave – krađom.

“Njih dvojica su očigledno rano jutros došla do kriveljske flotacije i, po kazivanju samog Gorana Stojanovića, pritajili se dok tim putem ne prođe straža. Kada su radnici Inex-plusa bili dovoljno daleko, oni su počeli da kopaju i posle 20 minuta se to desilo” – kaže Željko Colić, regionalni rukovodilac „Inex-plusa“, preduzeća koje obezbeđuje imovinu RTB-a Bor.

Na lice mesta odmah je izašla policija i služba hitne pomoći, a nadležni u kriveljskoj flotaciji postarali su se da na mesto nesreće vrlo brzo dopreme mali utovarivač, kojim je telo nesrećnog čoveka otkopano. Istraga je u toku.

Autor: Gorica Tončev-Vasilić/ kolektiv.co.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *