Ivanjdanske svečanosti


Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara organizovala je juče Ivanjdanski uranak na Bratujevcu i Ivanjdanski sabor u Rgotini, u saradnji sa mesnim zajednicama Šljivar i Rgotina i Sportskim savezom , pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Nakon polaganja venca na spomen obeležje povodom 7. jula – Dana ustanka protiv fašističkih okupatora u drugom svetskom ratu, na Bratujevcu je  nastupio  KUD „Penzioner“ iz Zaječara, a potom su usledila  sportska takmičenja. Predsednik Saveta mesne zajednice Šljivar Darko Tošić kaže da je posećenost ove godine veća od prošlogodišnje i  zahvaljuje se organizatorima i rukovodstvu grada, za pomoć koju su pružili kako bi ova manifestacija bila održana.

U crkvenoj porti  u Rgotini kod Zaječara sinoć je  održan 8. Ivanjdanski sabor, koji je okupio veliki broj građana. Nakon defilea učesnika održan je bogat  kulturno – umetnički program u kome su učestvovati KUD-ovi iz Zlota, Zvezdana, Sikola, Oštrelja, Dubočana i Rgotine, kao i gosti iz Bugarske. Okupljene učesnike i posetioce smotre  pozdravila je Elena Petrović , pomoćnica gradonačelnika Zaječara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *