“Jedan paketić puno ljubavi”


Danas su u okviru akcije „Jedan paketić puno ljubavi“ u Crvenom krstu u Zaječaru, deci korisnika narodne kuhinje podeljeni novogodišnji paketići.

Ovo je tradicionalna akcija Crvenog krsta. Ove godine imali smo veliki zadatak, a to je da sakupimo 200 paketića za najugroženije mališane. Imali smo ogroman broj saradnika koji su pomogli u ovoj akciji. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u realizaciji akcije Crvenog krsta“- rekao je Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta u Zaječaru.

U ime čelnih ljudi Grada Zaječara, moram da pohvalim ovu humanu akciju. Imamo mnogo onih koji su socijalno ugroženi i u skladu sa tim, Gradska uprava Zaječar pomaže ovakve akcije. Podela paketića na ovaj način, decu će učiniti srećnom“, kaže Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Ova akcija je odlična sinergija između naših organizacija i Crvenog krsta, kao i Gradske uprave Zaječar. Zahvalio bih se svim dobročiniteljima koji su na human način iskazali potrebu da se izađe u susret socijalno ugroženim porodicama. Jedan paketić radosti, ovoj deci znači puno“, rekao je Miljan Rašić predsednik Društva Roma Zaječar.

U ime Eparhije timočke i Episkopa timočkog g. Ilariona, prenosim pozdrave i blagoslove ovoj našoj deci korisnika narodne kuhinje. Učestvovali smo u humanitarnoj aukciji. Uspeli smo da svi zajedno prikupimo novac za pomoć najugroženijima. Versko dobrotvorno starateljstvo i u budućnosti će se odazivati humanim akcijama“, kaže đakon Vuk Jovanović, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke.

Akciju “Jedan paketić puno ljubavi” su pokrenuli i realizovali zaječarski Crveni krst uz pomoć Gradske uprave Zaječar, Timočke eparhije, Udruženja Roma i Art studio “Dobro drvo”. Akciju su podržali i pomogli Auto škola „Lena“ iz Zaječara i Fakultet za menadžment Zaječar kao i brojne firme i udruženja.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *