Jedinicama policije dodeljeno 80 vatrogasnih i službenih vozila


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je na dodeli 80 vatrogasnih i službenih vozila koje je MUP nabavio za svoje organizacione jedinice, da će građane štititi dobro opremljena policija i vatrogasci.

foto www.srbija.gov.rs

Na dodeli vozila održanoj ispred Palate Srbija, Sektoru za vanredne situacije MUP-a uručeno je 12 autocisterni MAN, a drugim organizacionim jedinicama dodeljeno je osam saniteta i 60 kombi vozila.

Stefanović je tom prilikom poručio da MUP nastavlja sa intenzivnim opremanjem policajaca i vatrogasaca i da ispunjava dato obećanje.

Želimo da naši ljudi lakše i efikasnije obavljaju svoj posao. Vatrogasna vozila će pomoći širom Srbije da se požari lakše gase i da naši vatrogasci budu bolje zaštićeni, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, vozila koja su dobili pripadnici Sektora za vanredne situacije biće raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice u Jagodini, Šapcu, Vranju, Novom Pazaru, Somboru, Kraljevu, Prokuplju, Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu.

Hoćemo da pokažemo da smo odgovorni prema građanima u svim delovima naše zemlje i zato ravnomerno nabavljamo vozila i opremu i za policajce i za vatrogasce u svim opštinama gde je to potrebno, poručio je ministar.

On je potvrdio da će, u skladu sa prioritetima koje je ovaj sektor odredio, nova vatrogasna vozila do kraja godine stići i u ostale delove Srbije.

Stefanović je podsetio na to da su vatrogasci-spasioci do pre nekoliko godina raspolagali vozilima od kojih su neka bila stara i po 50 godina, uz ocenu da će nova oprema i tehnika doprineti i njihovoj boljoj zaštiti i većoj efikasnosti u pružanju pomoći građanima.

Takođe, 60 kombi vozila biće korišćeno u Policijskoj brigadi, Specijalnoj antiterorističkoj jedinici i Žandarmeriji, ali i u policijskim stanicama širom Srbije, dodao je ministar.

To će, kako je naveo, olakšati policajcima posao jer su ranije ovakva kombi vozila postojala samo u sedištu policijskih uprava.

Od ovog broja, 33 kombi vozila su za interventne jedinice policije, precizirao je Stefanović.

Stefanović je istakao i da je Ministarstvo, nakon dužeg vremena, nabavilo i osam savremenih sanitetskih vozila, koja će biti korišćena za zbrinjavanje pripadnika policije, ali i u svakoj drugoj situaciji kada je neophodna pomoć građanima.

Nastavićemo kontinuirano da opremamo pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i unapređujemo uslove njihovog rada, jer moramo voditi računa o ljudima koji danas rade možda i najteži posao u Srbiji. Ulažući u njihovu obučenost i opremljenost, ulažemo i u veću bezbednost građana, istakao je Stefanović.

preuzeto www.srbija.gov.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *