Još 39 dana do početka 53. Gitarijade i nastupa benda Whitesnake!


Ostalo je još 39 dana do početka 53. zaječarske Gitarijade i nastupa David Coverdale i grupe Whitesnake.

Organizacioni odbor Gitrijade raspisao je konkurs za učešće demo bendova na 53. Gitarijadi, a konkurs traje do 01. juna ove godine.

Od prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa izvršiće se izbor bendova koji će nastupati na Mini Gitarijadama. Izbor bendova izvršiće Stručna komisija od tri člana koju će obrazovati suorganizator Gitarijade.

Na Mini Gitarijadama izabraće se 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 27. i 28. juna, dok će se finale održati 29. juna.

Jedan od najvećih rok bendova svih vremena uključio je i Srbiju u raspored svoje nove svetske turneje „Flesh & Blood“. Grupa u Zaječar stiže iz Budimpešte, a posle nastavlja put u Bugarsku.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, ne krije zadovoljstvo što je David Coverdale prihvatio ponudu da otvori ovu prestižnu manifestaciju i doda Zaječar u spisak svetskih gradova koji imaju čast da ih Whitesnake uključi u svoju ’’Flesh & Blood’’ turneju.

“Odmah po završetku prošlogodišnje Gitarijade, kada je Billy Idol potukao sve rekorde posete, fanovi su izrazili želju da vide Whitesnake na Kraljevici. Stupili smo u kontakt sa grupom kojoj je Srbija uvek bila jedna od omiljenih destinacija i dogovorili se da Whitesnake otvori ovogodišnju Gitarijadu, na obostrano zadovoljstvo! Kao najstariji rock’n’roll festival na Balkanu, imamo obavezu da svake godine dajemo što bolji i kvalitetniji program domaćoj, regionalnoj i stranoj publici i verujem da će Whitesnake prirediti spektakl, te potući rekord posete festivala” rekao je Ničić.

White snake je poslednji koncert u Beogradu održao pre četiri godine u Pioniru. Više od 15.000 ljudi tada je slušalo i hitove benda Dip parpl „Burn“, „Stormbringer“, „Soldier of Fortune“, „The Gypsy“, „Sail Away“ kombinovane sa „Here I go Again“, „Fool For You Loving“, „Still Of The Night“ i „Is This Love“.

“Zaista smo uzbuđeni pred nastup na 53. Gitarijadi, 27.juna 2019. u Zaječaru! Gitarijada će samim tim postati deo velike i kontinuirane proslave 40 godina karijere grupe Whitesnake. Izuzetno sam počastvovan i zahvalan što četiri dekade, zajedno sa milionima fanova širom sveta, slavimo ljubav, dobru muziku i pozitivnu energiju! Hvala vam što ste zajedno sa nama u ovoj fascinantnoj misiji” poručuje pevač grupe Whitesnake David Coverdale.

Trodnevni festival, od 27. do 29.juna 2019, održaće se na istom prostoru na Kraljevici kao i prošlogodišnji.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *