Kako odabrati idealan kupaći kostim prema vašoj građi


Pred početak letnje sezone, dok je u jeku planiranje godišnjeg odmora nameće se jedno važno pitanje – kako odabrati kupaći kostim koji će prikriti nedostatke ali i istaći atribute. Sve i da niste postigli željeni izgled i došli do te magične brojke na vagi, nema razloga za brigu.

foto pixabay.com

Tržište prati trendove, ali i potrebe kupaca, pa novi kupaći kostimi svake godine budu plasirani tako da ispunjavaju uslove koje odgovaraju različitim tipovima građe. Zato možete bezbrižno da se prepustite čarima leta i da istaknete lepotu vašeg oblika tela tako što ćete pronaći adevatan kupaći. A evo i kako.

Kamufliranje zone oko stomaka – jabučasta građa

Imate vitke noge, i ruke, ali u predelu stomaka jednostavno ne možete da skinete salo? Čak i kad vežbate kao da taj deo ne možete u poptunosti da dovedete u red? U tom slučaju je vrlo verovatno da imate jabučastu građu. U tom slučaju idealan tip kupaćeg kostima za vas jeste onaj sa donjim delom koji ima visok odnosno dubok struk.

Gornji deo možete odabrati prema obliku grudi, ali za donji deo je važno da pokriva ono što želite da kamuflirate. Kako biste prikrili donji stomak možete odabrati vintidž modele kupaćih kostima, a još jedan od načina da kamuflirate stomak je i sa kupaćima koji su ukrašeni oko struka, a oni mogu biti i jednodelni ili dvodelni. Budite slobodni prilikom izbora dezana i letovanje može da počne!

Kako istaći obline ukoliko imate atletsku (dečačku) građu?

Pripremate se za još jedan odmor i pitate se kako da postignete obline koje su prilično u trendu već par sezona unazad. Sportska građa i vretenasti mišići mogu izgledati jako lepo onda kada ih upakujete u dobro pakovanje. Kad pronađete pravi model bićete spremni i za letnju destinaciju ali i odmor na planini uz bazen i prirodu.

Ono o čemu bi trebalo da razmislite su proporcije. Odlučujte se za izrezane modele, i donje delove sa što dubljim strukom koji će formirati izgled peščanog sata, odnosno napraviće vam struk. Još jedan dobar izbor je monokini – kupaći kostim čiji su gornji i donji deo spojeni na određen način, on će vašu figuru učiniti ženstvenijom pa možete eksperimentisati sa dezenom.

Izražene butine i kukovi – kruškasta građa

Kada je u pitanju kruškasti tip građe najbolje je da birate bikinije čiji će gornji delovi biti istaknutiji od donjih. Dakle, gornji deo može imati smeliji print, izražene šare kao i jarke boje, kako bi glavni akcenat bio na gornjem delu tela.

Što se tiče donjeg dela birajte one sa blagim ivicama koji se ne usecaju, u ovom slučaju su posebno praktični oni koji se vezuju sa strane. Tako možete kompletirati klasičan bikini na vezivanje koga čini gornji deo u obliku trouglića upečatljivog dezena, a donji deo je  sa tračicama na kukovima.

Dame sa kruškastom građom treba da izbegavaju donje delove kao što su sportski modeli u obliku šorca jer oni skraćuju figuru i naglasiće ono što ne želite. Kada su u pitanju jednodelni kupaći možete birati one čiji je donji deo dublji, i koji imaju prorez na leđima.

foto pixabay.com

Odaberite kupaći prema obliku grudi

Ukoliko imate manje grudi različiti oblici kupaćih kostima će vam pristajati zaista dobro, pre svega zato što ne morate da razmišljate o dodatnoj potpori. Dakle možete odabrati klasične trougliće, oivičene drugom bojom kako biste malo naglasili dekolte. Takođe, ako želite da vaše grudi izgledaju vizuelno veće možete odabrati gornji deo sa punjenim korpama i push up efektom.

Za dame sa bujnijim poprsjem potpora je najvažnija. Vaš gornji deo mora da pruža dobru podršku grudima, da ima čvrste korpe koje će učiniti da se osećate slobodno i prijatno da uživate na letovanju. Zato je oblik brushaltera najbolji u ovom slučaju, a možete izabrati i one koji izgledaju kao topovi sa potporom oko grudi.

Kada odaberete idealan model za sebe, za šta je preduslov da se u njemu dobro osećate, zaboravićete i na višak kilograma i na sve one male nedostatke koji se čine velikim i uživaćete u moru i plaži koja vam sledi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *