Kladovo: Bivše demokrate uz SNS


Predizborna kombinatorika u Kladovu pokazuje i naličje političkog života u Srbiji. Iz DS najpre stali uz Tadića, a sada je Rasim Ljajić “dobitna kombinacija”

srb-bivse-demokrate

Ako su se bivše kladovske demokrate najpre ogrnule političkim “plaštom” SDS Borisa Tadića, a sada koketiraju sa SDPS Rasima Ljajić, javnost u varoši na Dunavu je uverena u to da će se u njihovoj sredini desiti istinsko čudo – da će na predstojećim redovnim lokalnim izborima, u istom terminu sa vanrednim parlamentarnim izborima, na jednoj listi nastupiti SNS i DS!

Jer, članovi Demokratske stranke koji su na izborima u Kladovu održanim 2012. osvojili najviše odborničkih mandata, pa su posle pobede Tomislava Nikolića i njegove inauguracije za predsednika Srbije već prešle na drugu stranu, uveliko razmišljaju o tome kako da odu iz SDS i, po mnogim verovanjima, izbegnu svojevrsni politički masakr. Kada je to cilj, još jedna promena “dresa” i prelazak u tabor Rasima Ljajića – koji je već sklopio predizbornu koaliciju sa naprednjacima – deluje kao jedini logičan izbor.

Uostalom kako drugačije protumačiti činjenicu da je za poverenika SDPS u Kladovu izabran Ljubiša Paporović, nekadašnji demokrata, koji sada – kao kadar stranke Borisa Tadića – obavlja funkciju predsednika Nadzornog odbora u ovdašnjem JKP “Komunalac”.

Tačno je da sam izabran za poverenika SDPS, ali ne mogu da spekulišem o tome da će i druge moje dojučerašnje kolege promeniti stranku – kaže Paporović.

Dr Dragan Budujkić (SNS), predsednik opštine u Kladovu, međutim, potvrđuje da i te kako ima saznanja o tome da će se ovdašnji SDS, najverovatnije, “utopiti” u SDPS.

– Ako do toga dođe, i u Kladovu će se SDPS naći na izbornoj listi SNS, jer je postignut takav međustranački dogovor. Dakle, sa SDS, sa kojima trenutno činimo vladajuću koaliciju u Skupštini opštine, nećemo zajedno na izbore, ali sa SDPS, po preporuci vrha stranke, moramo – iskren je Budujkić.

Za Radovana Arežinu, prvog čoveka opozicionog SPS – do pre godinu dana predsednika kladovske opštine – nema dileme: SDS pokušava da se “presvuče” u SDPS i tako izbegne nestanak sa ovdašnje političke scene.

– Ako do toga dođe, u šta niko ne sumnja, izbori u Kladovu biće nalik onim u SAD. Sa jedne strane će biti SPS, a sa druge SNS i njihovi koalicioni partneri – zaključuje Arežina.

(novosti)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *