KLADOVO: Crveni krst i opština na istom zadatku


Uz podršku lokalne samouprave koja je obezbedila adekvatan prevoz aktivisti Crvenog krsta u naseljenim mestima opštine Kladovo sprovode akciju podele po 10 kilograma brašna, ali i po 150 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu porodicama slabog imovnog stanja. Iskustva potvrđuju da je stopa siromaštva najveća u seoskim sredinama i zato je u realizaciji aktivnosti Crvenog krsta logistička pomoć lokalne samouprave dobro došla.

foto http://kladovo.org.rs

Pomoć dobijaju meštani na osnovu spiskova koje su sačinili predstavnici Saveta mesnih zajednica i oni koji su na evidenciji Crvenog krsta s obzirom da korisnici moraju da ispune propisane uslove, kazala je za dr Snežana Mirčetić sekretar te organizacije i dodela da je opština Kladovo prvi put obezbedila prevoz što će olakšati podelu paketa u 23 naseljena mesta u opštini Kladovo.

foto http://kladovo.org.rs

Prepoznali smo teškoće lica koja su u statusu slabijeg imovnog stanja, pa smo želeli da ublažimo njihove tegobe, odnosno da ubrzamo distribuciju paketa jer smo obezbedili vozilo za njihov transport. Kao socijalno odgovorna vlast činimo dosta napora da pomognemo ljudima u nevolji. Taj trend nastavićemo i ubuduće kroz pružanje logistike volonterima Crvenog krsta – kazao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo koji je sa saradnicima posetio korisnike pomoći u Velesnici.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *