Kladovo: Finansijska podrška za poljoprivrednike


Predsednik opštine Kladovo Radisav Čučulanović uručio je vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava Rešenja o visini iznosa podsticajnih sredstava koje je lokalna samouprava iz budžeta opredelila za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2016. godini, odnosno za refundiranje troškova.

Foto: kladovo.org.rs

Foto: kladovo.org.rs

Finansijsku podršku dobio je 121 vlasnik registrovanih domaćinstava od ukupno 128 koliko ih je konkurisalo, programi su servisirani sa 8 , od ukupno 13,5 miliona dinara koliko je opredeljeno za tu namenu. To je prvi put posle više od deset godina da je lokalna zajednica odlučila da izdvoji podsticaje za agrar sa namerom da svaki poljoprivredni proizvođač pokuša da napravi dodatnu vrednost.

– U okviru finansijske podrške poljoprivrednicima smo vratili 80 odsto od uloženih sredstava. Izdvajanja iz opštinske kase za agrar, sledeće godine, biće veća za 6,5 miliona dinara, jer je ukupna suma u budžetu za tu namenu projektovana na 20 miliona dinara – kazao je Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo.

Preuzeto: kladovo.org.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *