Kladovo: Foto konkurs udruženja “DIVLJINA” iz Kladova „KLADOVO U RAMU” – FOTO


Nakon dva, veoma uspešno realizovana foto konkursa, u organizaciji udruženja Divljine iz Kladova , stvorili su se uslovi i došlo je pravo vreme za pokretanje novog takmičenja kladovskih zaljubljenika u fotografiju.

– Pozivamo sve ljubitelje prirode i fotografije da pošalju svoje radove sa temom prirodnih lepota, pejzaža, životinja ili biljaka. Osnovni uslov je da su fotografije načinjene u okviru kladovskog kraja. Sve fotografije koje su u skladu sa uslovima konkursa biće objavljene na Facebook stranici udruženja “Divljina”.a najboljih 30 će biti predstavljena na izložbi koja će se organizovati u Domu Kulture u Kladovu po završetku konkursa, a u sklopu ovogodišnje globalne akcije “Sat za planetu zemlju”, na kojoj će ujedno žiri proglasiti i pobedničke fotografije. Najuspešnije autore očekuju vredne nagrade.- porućuju nam iz “Divljine”

– Rešili smo da ove godine , u saradnji sa našim tradicionalnim partnerom Centrom za Kulturu Kladovo, spojimo dve interesantne manifestacije sa ciljem da foto konkursom “KLADOVO U RAMU” naše sugrađane upoznamo sa prirodom i lepotama koje nas okružuju, a uključenjem u globalnu akciju “SAT ZA PLANETU ZEMLJU” i simboličnim isključenjem svetla na sat vremena skrenemo pažnju javnosti na nagomilane ekološke problem koji prete da nam oduzmu ovu prelepu sredinu u kojoj živimo.

“Divljina” kroz svoje foto konkurse stavlja akcenat na ideji i poruci dela kako bi do izražaja došla kreativnost fotografa amatera, a sve u cilju promocije lepota kladovskog kraja.

Prekopajte Vaše arhive ili aparate u ruke i pravac priroda!

Tehnički uslovi konkursa

1. Za svaku fotografiju treba naznačiti ime i prezime autora kao i kratak opis fotografije (šta se na njoj nalazi, gde je fotografija napravljena)
2. Fotografije mogu biti u jpeg ili tiff formatu, minimum 1000 piksela po dužoj strani
3. Prijavljivanjem na konkurs, autori garantuju da je fotografija njihovo autorsko delo.
4. Učesnici konkursa saglasni su da se fotografije mogu koristiti u promotivne svrhe kladovskog kraja bez dodatne naknade.
5. Digitalne manipulacije (fotošop itd.) na fotografijama nisu dozvoljene osim osnovnih radnji postprodukcije (podešavanje svetlosti,boje…)


Fotografije možete poslati u digitalnom formatu emailom na adresu [email protected] ili u porukom na FB stranici Udruzenje Ljubitelja Prirode Divljina.

Konkurs je otvoren do 15.marta 2017 godine.


Učešće je besplatno i nema razloga da se ne potrudite i ne pošaljete Vaše radove!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *