Kladovo: Humanitarni koncert za Gordanu Mitić


Ona ima samo 21 mesec, živi sa majkom i dve starije sestre kao podstanar u Kladovu i boluje od Dravetovog sindroma, retkog oblika epilepsije koji počinje još u detinjstvu. Lekarska ispitivanja utvrdila su do sada poznate 33 mutacije gena, a mutacija gena kod male Gordane Mitić jedina je na svetu. Učestali epileptični napadi mogu da traju i sat vremena, a umeju da se završe u bolnici, jer ostaje bez kiseonika i životno je ugrožena.

slika-Goca

Želja da pomognu svojoj dvogodišnjoj sugrađanki motivisala je prijatelje, poznanike, ljude dobre volje, udruženja, institucije i ustanove u Kladovu koji su organizovali humanitarni koncert klasične gitare. Danilo Milojković, trenutno na master studijama u klasi profesora Darka Karajića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i član Beogradskog gitarskog društva sa kojim aktivno održava koncerte, odazvao se pozivu organizatora – Centra za humano delovanje “Logotera” Kladovo, Asocijacije za razvoj Kladova, OŠ “Vuk Karadžić” i Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo i u svom rodnom gradu održao dva koncerta u prepunoj sali Doma kulture. Sav prihod ostvaren tom prilikom biće usmeren na lečenje male Goce. Iako trenutno ne postoji lek, postoji mogućnost kvalitetnijeg lečenja male Gordane Mitić u inostranstvu.

– U nemačkoj klinici Mara leči se veliki broj dece sa Dravetovim sindromom iz čitave Evrope. Prosledili smo im medicinsku dokumentaciju i zahtev za prijem na kliniku. Čekamo odgovor, verujući da će biti pozitivan. Inače, na prijem na ovu kliniku čeka se četiri meseca i nadamo se da će do tada biti i gotovi rezultati analize krvi nas roditelja koje se rade u belgijskoj laboratoriji, ispričala nam je Miladinka.

(danas/j.b.k)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *