Kladovo: MINISTAR OMLADINE I SPORTA U KARATAŠU


Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i Aleksander Bec program menadžer Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ posetili su sportski kamp u Karatašu. Zajednička poseta Karatašu predstavljala je uvod u realizaciju novog projekta Ministarstva omladine i sporta i GIZ-a, koji će objediniti najvažnije elemente tri prethodno uspešno sprovedena i zapažena projekta: „Podsticanje zapošljavanja mladih“, „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ i „Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje“. U rekonstrukciu sportskog kompleksa koji se prostire na 15,2 hektara država je uložila oko 2 miliona evra sa namerom da se mladim sportistima obezbede maksimalni uslovi za njihovo usavršavanje.

foto kladovo.org.rs

Drago mi je da smo danas mogli da se uverimo da ovaj kamp i te kako služi svrsi. Možemo da se pohvalimo da Kladovo ima pravi biser i najbolje uslove za trening mladih sportista u celoj Srbiji. Drago mi je što šaljemo sliku timskog duha i zahvaljujem se predsedniku opštine Kladovo, direktoru GIZ-a na izuzetnoj saradnji, ali nikada se ne zadovoljavamo i želimo da ovo mesto unapredimo, da okuplja mlade iz cele Evrope i najbolje mlade sportiste. Svake godine ćemo nastaviti da renoviramo, MOS je ovde najveći investitor i pokazujemo da na isti način gledamo na sve delove Srbije. Takođe, čuli smo i da neke stvari ne valjaju i u najbržem roku ćemo sve to popraviti kada bismo ostali lideri u ovom polju, privlačili goste, pre svega iz Rumunije i da dodatno poboljšavamo sistem sporta – istakao je Udovičić.

Investiranje u obnovu infrastrukture je priprema za širenje omladinskih i sportskih programa u Karatašu u to se uverila i delegacija Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Prvi čovek GIZ- a za Srbiju Aleksander Bec istakao je da je impresioniran onim što je video u Karatašu.

Video sam idealne uslove za rad mladih sportista, mi ćemo zajedno sa Ministarstvom nastaviti da podržavamo projekte koji pomažu mladima – dodao je Bec.

Uz podršku Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta Karataš je vratio nekadašnji sjaj tako da doprinosi afirmaciji turističkih potencijala Kladovskog kraja, naglasio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo. On se zahvalio Ministarstu omladine i sporta na podršci i istakao da će lokalna samouprava učiniti sve na dodatnom razvoju kampa. U omladinsko sportskom centru u Karatašu usavršava se 110 mladih košarkaša koji imaju optimalne uslove za realizaciju trenažnog programa.

Uslovi za rad mladih košarkaša su fenomenalni i zato sam siguran da na ovom mestu stasavaju novi asovi srpske košarke – poručio je Igor Rakočević potpredsednik KSS.

Karataš raspolaže sa 350 dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa kupatilom. Ceo kompleks sadrži šest paviljona devet apartmana i osam osmokrevetnih bungalova kao i brojne otvorene i zatvorene terene.

Tokom leta ovde će se pripremati oko 3000 mladih sportista, tako da će sportski kompleks kod Kladova ove godine imati oko 12.000 noćenja.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *