KLADOVO: Na sednici Opštinskog veća usvojen rebalans budžeta


Na sednici Opštinskog veća u Kladovu, predsedavao je Saša Nikolić predsednik opštine, jednoglasno je usvojena Odluka o izmeni budžeta opštine Kladovo za 2019. godinu. Korekcije neće uticati na povećanje prihoda koji ostaju u iznosu od 916,138.228 dinara, jer je obavljeno prepakivanje unutar ekonomske klasifikacije budžetskih primanja i rashoda. Rebalans će doprineti nesmetanom funkcionisanju korisnika sredstava budžeta do kraja kalendarske godine. Tom odlukom obezbeđeno je 200.000 dinara za sufinansiranje prevoza do kraja kalendraske godine za učenika srednje škole iz seoskih sredina po utvrđenim kriterijumima.

foto kladovo.org.rs

Kao društveno odgovorna zajednica prihvatili smo inicijativu direktora srednje škole Zorana Nikolića sa namerom da olakšamo školovanje deci iz mesnih zajednica u opštini Kladovo koji putuju do škole i koriste javni prevoz. Za tu namenu iz budžeta opštine Kladovo za 2020. godinu izdvojili smo 2 miliona dinara. Na subvencije za prevoz mogu računati učenici koji ispunjavaju propisane kriterijume-pojasnio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

Članovi veća dali su saglasnost na predlog Odluke o iznosu naknade za korišćenje javnih površina opštine Kladovo za 2020. godinu, koja nije promenjena u odnosu na aktuelnu Odluku pa će za korišćenje prostora na javnoj svojini za poslovne i druge svrhe korisnik morati da izdvoji dnevno 28 dinara po kvadratu u prvoj do 20 dinara u četvrtoj zoni. Cena za korišćenje javne površine zbog zauzetosti građevinskim materijalom u prvoj zoni je 100 dinara po kvadratu, dok je u četvrtoj 35 dinara. Dnevna naknada za prostor koji se koristi za oglašavanje iznosi 60 dinara po metru kvadratnom u prvoj, odnosno 20 dinara u četvrtoj zoni.

Na sednici Opštinskog veća usvojen je i predlog Odluke o pokretanju postupka likvidacije doo “Biznis inkubator centar Kladovo”, a za likvidacionog upravnika imenovan je Novica Šejnjanović diplomirani ekonomista iz Kladova.

Podršku je dobio i predlog odluke o prodaji 10 stambenih jedinica u zgradi u ulici Veljka Vlahovića u Kladovskom naselju “Pesak” sagrađenoj u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa za trajno rešenje stambenih potreba izbeglih lica na teritoriji opštine Kladovo. Na decembarskoj sednici Opštinskog veća za koordinatora Kancelarije za mlade imenovan je Darko Stevanović strukovni inženjer iz Kladova.

Većnici su usvojili i kratkoročni akcioni plan kvaliteta vazduha za opštinu Kladovo koji će biti dostavljen Ministarstvu za zaštitu životne sredine zbog davanja saglasnosti. Članovi opštinskog veća usvojili su Program poslovanja u 2020. godini javih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samoprava, odnosno Centra zakulturu, TOO Kladovo i JP “Komunalac”i “Jedinstvo”.

preuzeto kladovo.org.rs


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *