Kladovo: Prijem za Mašu Virjanović treća na Državnom takmičenju iz fizike


Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić priredio je prijem za Mašu
Virjanović učenicu šestog razreda gradske osmogodišnje škole, koja na 41.Državnom takmičenju iz fizike za učenika šestog, sedmog i osmog razreda osvojila treće mesto.

foto kladovo.org.rs

Maša zna da je fizika prirodna nauka imetode kojima se ona služi, zna šta je kretanje, šta je sila , masa igustina, ali je i dobar matematičar.Za takmičenje mladih fizičaranadarenu Kladovljanku pripremala je profesorka Jelena Petkovićkoristeći zadatke sa prethodnih takmičenja koji su znatno teži od onihkoji se rade na časovima redovne nastave.

Na prijemu kod predsednikaopštine Kladovo bila je i Gordana Jovanović direktorka OŠ ” VukKaradžić” u kojoj je održano takmičenje 545 fizičara iz svih krajevaSrbije. Organizatori takmičenja bili su Ministarstvo prosvete, naukei tehnološkog razvoja i Društvo fizičara Srbije, pokrovitelj opštinaKladovo.

U mlade vredi ulagati jer su oni naš ponos i to su do sada potvrdili bezbroj puta, zato je obaveza lokalne samouprave da pružimaksimalnu podršku talentovanoj deci i mi to činimo. Ponosan sam na Mašin rezultat jer je ona na najlepši način doprinela afirmaciji OŠ”Vuk Karadžić” i opštine Kladovo-kazao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *