Kladovo: SASTANAK SA PREDSEDNICIMA SAVETA MZ


Problemi koji se sve češće manifestuju zbog povećanog broja pasa lutalica u gradu i u naseljenim mestima opštine Kladovo bila je jedna od tema na redovnom mesečnom sastanku na kojem je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić razgovarao sa predsednicima Saveta MZ.

foto http://kladovo.org.rs/

Kako je rečeno zbog bezbednosti svih građana lokalna samouprava tokom godine sprovodi redovne akcije humanog zbrinjavanja pasa lutalica koje realizuju radnici zoo higijene. Ta inicijativa naišla je na podršku predsednike Saveta MZ koji na vlasnike kućnih ljubimaca apeluju da vode računa o životinjama odnosno da ih nekontrolisano ne puštaju van ograde svojih dvorišta. Kako se čulo problem pasa lutalica je veoma složen jer zahteva poštovanje bezbednosti građana, ali i osnovnih prava životinja. Za naknadu štete izazvane ujedima pasa lutalica, odgovorna je opština Kladovo. Od početka ove
godine građani su inspekcijskim službama podneli 48 zahteva za nadoknadu štete zbog napada i ujeda pasa lutalica. Za prvih deset meseci 2019. na ime naknade oštećenim licima iz budžeta opštine Kladovo isplaćeno je oko 1.200. 000 dinara. Akcija sistematskog rešavanja problema pasa lutalica u Kladovu biće rešena formiranjem zoo higijene i izgradnjom azila za humano zbrinjavanje napuštenih životinja.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *