KLADOVO: ŽIVOT U VANREDNOM STANJU


Pozivni centar opštine Kladovo, od svog formiranja 16. marta, primio je više od 360 poziva građana. Najčešća pitanja se odnose na način distribucije pomoći licima koja su starija od 65 godina, odnosno kako organizovati dostavu namirnica i lekova. Dežurni daju uputstva i savete, a više od 50 stanovnika iz grupe ugroženih, dobilo je namirnice, lekove, od juče i penzije. Reč je o pezionerima koji prethodno nisu ovlastili nikoga za podizanje novca sa šaltera pošta i poslovnih banaka.

Dosadašnji zahtevi građana koji su se obratili na brojeve telefona 019 808-042 i 019 808-281 su realizovani uz pomoć 83 volontera koji su se stavili na rapolaganje Opštinskom štabu za vanredne situacije. Na terenu u opštini Kladovo su aktivni i volonteri Crvenog krsta, ali ne izostaje i komšijska solidarnost Kladovljana koji u brojnim situacijama za vreme vanrednog stanja pomažu našim najstarijim sugrađanima.

Opštinski štab za vanredne situacije u Kladovu, izdao je preporuku svim upravnicima stambenih zajednica da organizuju dezinfekciju javnih prostora u zgradama i pojačane sanitarno-higijenske mere.To se odnosi na dezinfekciju zajedničkih prostorija, hodnika, stepeništa i gelendera. Dezinfekciona sredstva upravnici zgrada mogu preuzeti iz Javnog preduzeće “Komunalac” a sve dodatne informacije mogu dobiti pozivom na broj mobilnog telefona 064/8754-200. Oni koji sprovode dezinfekciju dužni su da koriste zaštitnu opremu, maske i rukavice i moraju da poštuju mere koje se odnose na postupanja u vreme vanrednog stanja. U okviru svojih delatnosti JP “Komunalac” nastavlja sa dezinfekcijom javnih objekata, prilaza i ulaza stambenih zgrada.

preuzeto kladovo.org.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *