Knaževac: Održana 43. sednica Opštinskog veća


Danas je održana 43. sednica Opštinskog veća. Pred većnicima je bio predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave.

opstina knjazevac

Razgovaralo se i o predlozima rešenja za imenovanje direktora tri javna preduzeća – Toplane, Standarda i Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Opštinsko veće usvojilo je predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave. Odlukom Vlade Srbije, za svaku jedinicu lokalne samouprave definisan je optimalni broj zaposlenih, što je za knjaževačku opštinu 370 radnika, odnosno 32 radnika više u javnim preduzećima i opštinskoj upravi. Kako je istaknuto, problem će biti prevaziđen prirodnim odlivom, odnosno odlaskom u penziju, dobrovoljnim odlaskom uz odgaovarajuću otpremninu i reorganizacijom, bez narušavanja kvaliteta rada.

Na sednici su razmatrani predlozi rešenja o imenovanju direktora tri javna preduzeća – Toplane, Standarada i Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Nakon sprovedenih konkursa, Ljubodrag Tričković, Omil Ranđelović i Mladen Radosavljević nastaviće da vode preduzeća na čijem čelu su bili i u proteklim godinama.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *