Knjaževac: I ove godine ”Molitva pod Midžorom”


I ove godine biće održana tradicionalna manifestacija “Đurđevdanski susreti-Molitva pod Midžorom”.

Prvi deo Manifestacije održava se u selu Vrtovac 06. maja i zasniva se na kombinaciji starog paganskog običaja (prinošenje žrtvenog jagnjeta kod zavetnog krsta) i hrišćanskih običaja.

Drugi deo manifestacije realizuje se samo dan kasnije, 07. maja 2017. u selu Balta Berilovac i to u vidu Etno festivala koji predstavlja svojevrsnu prezentaciju staroplaninske kulture i tradicije.

Na jednom mestu možete videti i probati specijalitete sa Đurđevdanske trpeze, proizvode od lekovitog bilja i šumskih plodova, najbolji sir, belmuž, jagnjeću čorbu, uživati u velikom izboru suvenira, prikazu čobanskih igara i u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu.

Specijalni gost Etno festivala ove godine biće diva izvorne-narodne muzike Dragica Radosavljević CAKANA, kao i draga nam Danica Krstić, takoreći zaštitno lice Molitve.

Prijave za učešće na manifestaciji su otvorene do 24.aprila. Možete se prijaviti putem telefona 019/735-230, mailom na [email protected], ili u našem info-centru na adresi Knjaza Miloša 37 u Knjaževcu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *