Književni „Usnuli zmajevi“ Miloš Petković i Aca Seltik


Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo ima čast da predstavi deo autorskog tima zaslužnog za epsku avanturu prepunu usnulih zmajeva; Miloša Petkovića i Acu Seltika sa njihovim romanom „Usnuli zmajevi“.

Promocija će se održati u četvrtak 28. februara 2019. godine.

Tačno vreme početka promocije, objavićemo naknadno.

Ovu epsku avanturu osmislio je autorski tim (Miloš Petković, Aca Seltik i Igor Krstić). Roman govori o izabranim herojima i slovenskim bogovima i vraća nas u drevno doba kada su vile i lesnici hodili šumama, patuljci u srcima planina tragali za zlatom, srebrom i draguljima, a kentauri posmatrali zvezde sluteći u njima proročanstva…

Radnja se odigrava na Rtnju, Zlatiboru, Staroj planini, a bogovi su slovenski. U knjizi ima i ljubavi, što je veoma značajno jer nije svojstveno žanru fantastike. Najveći kvalitet ovog dela upravo to što će čitaoci prepoznati mnoge priče koje su čuli u detinjstvu.

Glavni likovi, mladi slovenski ratnik Vukman i vila Kalina kreću u avanturu, dok se kasnije knjizi pojavljuju i interesantna mitska bića. Autori su stvorili likove koji su spremni da daju život zarad opšteg dobra.

„Usnuli zmajevi“ je prelepo ilustrovana, bajkovita priča, koja pokazuje da uz požrtvovanje, hrabrost i iskreno prijateljstvo uvek ima nade u borbi protiv iskonskog zla.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *