Književno veče Ljiljane Šarac


Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo predstavlja svojoj književnoj  publici profesorku srpskog jezika i književnosti, spisateljica Ljiljanu Šarac, jednu od najčitanijih autorki kladovske biblioteke u prethodnoj godini.

Petak, 13. mart 2020. 19 časova – biblioteka u Kladovu.

 

Ljiljana Šarac ovog proleća izdaje svoj šesti roman u izdanju „Evro Book-a”.

Istorijsko-psihološki romani izazvali su veliku pažnju „Opet sam te sanjala” (2015), „Gde sam to pogrešila” (2016) i „Zid tajni” (2017). Usledila su dva ljubavna „Starija” (2019) i „Stariji” (2019) a najnovije delo ponovo „Zlatna žila” (2020) dobija istorijski karakter uz preplitanje tri vremena.

 

Neverovatna i neponovljiva Ljiljana Šarac, godinama je radila kao PR u saobraćajnom preduzeću „Lasta”, zatim je počela da radi u Osnovnoj školi „Stefan Dečanski” u Beogradu. Članica je Književnog kluba „Čukarica” i autorka kolumne „Reč bez zida” na portalu MediaSfera.

Dobitnica je nagrada „Smederevskog Orfeja”, „Beogradskog pobednika” (2019) i nominovana je prošle godine za NIN-ovu nagradu.
Za nju je pisanje uživanje i duhovna igra jer omogućava lutanje hodnicima vremena. Pisanju se predaje bezrezervno i piše knjige kakve bi i sama rado čitala.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *