„Književnost na dar“ u Radul –begovom konaku


Povodom 3. Decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Radul –begovom konaku u Zaječaru sinoć je organizovana promocija zbornika radova osoba sa invaliditetom „Književnost na dar“.

Nadahnuto , sa puno emocija ovi mladi ljudi, njihovi roditelji i stariji drugari govorili su svoje stihove, pesme drugih članova udruženja, ali i poznatih pesnika. Prema oceni stručnjaka ovakvi nastupi utiču na povećanje njihovog samopouzdanja i motivacije za dalji rad. Tema ovogodišnjeg dana osoba sa invaliditetom je “Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje inkluzivnosti i jednakosti”.Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući ravnopravno učešće u društvu


Na sinoćnjoj promociji potpisan je i protokol o saradnji Narodnog pozorišta Timočke Krajine –Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize i Ustanovom za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.Organizator književne večeri je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize i Udruženjem za pomoć osobama sa L. Daun sindromom , a pokrovitelj je Grad Zaječar.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *