Koalicija „Naša kuća Zaječar“ SNS-SPS-JS-PSS predala potpise za predstojeće izbore za savete mesnih zajednica

Koalicija „Naša kuća Zaječar“ koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Pokret snaga Srbije, predala je danas potpise i materijal za predstojeće izbore za savete mesnih zajenica na području Zaječara raspisane za 18. mart. Nosilac liste je Boško Ničić, a prema njegovim rečima, potpisi su predati za svih 46 mesnih zajednica.

„Naša koalicija podnela je danas materijal za svih 46 saveta mesnih zajednica, sa 330 kandidata i 3.680 sakupljenih potpisa. Očekujemo da ljudi vrlo odgovorno izađu 18. marta na izbore i izaberu one koji će ih predstavljati i koji će biti njihov glas. Zaista bi voleli da ljudu povedu računa o tome ko su zaista oni koji su borci za njihove sredine, za sam taj nukleus koji predstavljaju mesne zajednice. Verujem da će građani znati da izaberu prave ljude, da će se mesne zajednice do kraja marta meseca konstituisati i da ćemo u tim mesnim zajednicama početi da se bavimo ozbiljnim planovima i rehabilitacijom tih sredina. To je ono što smo planirali da uradimo u naredne tri ili četiri godine“, rekao je Ničić i dodao:

„Zadovoljstvo je da zajedno sa koalicionim partnerima, sa onima sa kojima vršimo vlast na nivou grada, ovaj posao korektno uradimo i nadamo se da ćemo imati dostojne protivnike“.

Ničić je istakao da se razlikuju problemi seoskih i gradskih mesnih zajednica.

„Ne možemo govoriti isto o seoskim i gradskim mesnim zajednicama i ne možemo probleme svrstati u jedinstvene probleme svih mesnih zajednica. Neke imaju jednu vrstu problema, neke drugu ali očigledno, da su najveći problemi putna infrastruktura, vodosnabdevanje i kanalizaciona mreža. Kada govorim o onim mestima koja su najbliža gradu, govorim o Grljanu, Velikom izvoru, Zvezdanu, prioritet je spajanje u jedinstveni kanalizacioni kolektor i izgradnja velikog postrojenja za preradu otpadnih voda, što je inače uslov Srbiji da takva postrojenja počnu da se grade, da bi do 2025. godine i to ispunili i ušli u EU, naveo je Ničić i dodao:

„Moramo razmišljati i o onome što smo započeli, a to je investiranje u ono što je strateški zacrtano kao naše opredeljenje u razvoju poljoprivredne proizvodnje, to je pčre svega voćarstvo ali i ostale grane koje smo i prošle godine pomagali, i pčelarstvo i deo stočarstva koje ima smisla na ovom području, a ne samo razbacivati pare. IPARD fondovi su otvoreni i trudićemo se da što više novca grad Zaječar za svoja registrovana domaćinstva izvuče za obnovu mehanizacije što isto tako izuzetno važno. Što se grada tiče, mnogo toga je zacrtano, mislim da samo u ovoj godini što će se raditi u svim mesnim zajednicama, ali posebno ističem u prvoj, trećoj, četvrtoj, su investicije koje prevazilaze veličinu ukupnog budžeta grada Zaječara. Očekujemo ubedljivu pobedu“.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *