Konferencija za novinare predstavnika Zaječarskih opozicionih stranaka,grupa građana i ljudi iz nevladinog sektora


Vladimir Petković je napadnut 5. februara u večernjim satima u centru Zaječara, ovim povodom, održana je konferencija za novinare političkih stranaka opozicije, udruženja građana i pojedinih sindikata. 

Povod za napad na ulici iz čista mira, je bio bedž “1 od 5 miliona” koji je nosio Vladimir Petković rečeno je na konferenciji za novinare.

Provokacija za napad je bio jedan bedž. Podigao sam kišobran da se mimoiđem sa dotičnim osobama i sklonio se u stranu, a onda je on bez razloga rekao šta ja sad treba da se sklonim zato što nosiš bedž “1 od 5 miliona”. Ja sam čoveka lepo pitao o čemu se radi, i u čemu je problem, da bi on nastavio po šablonu da vređa, znamo mi za koga ti radiš, i tako dalje  i usledio je i fizički napad.  Takođe bih napomenuo da sam tada bio na novinarskom zadatku pošto sam ja novinar saradnik portala Glas-Zaječara. Ja ne mogu da upirem prstom u čoveka i da kažem ovo je organizovan napad, ovo je smišljen napad, ovo je politički napad pre svega nisam takav čovek da bez dokaza i bez argumenata napadam nekog” objasnio je događaj Vladimir Petković.

Oni koji su osudili ovaj čin su političke stranke Dosta je bilo, Demokratska stranka, Dveri, Narodna stranka, Grupa građana “Za-Kotlujevac”, grupa građana Montoja i pravednici, sindikat Sloga i udruženja građana “Dečiji centar” i nevladina organiizacija “Zaječarska inicijativa”.

Ovaj fizički napad nije samo napad na političkog oponenta, to je napad na slobodnog čoveka, na slobodnog građanina, i medijska amtosfera koja je u priličnoj meri zatrovana i podstiče ovaj vid nasilja upravo i dovodi do toga” rekao je Predrag Stanković.

“Želim pre svega  da pohvalim policiju koja je brzo i efikasno obavila svoj posao. Mi živimo u zemlji i gradu gde je normalno da napadate svakoga ko drugačije misli od vas i da ga izlažete linču.  Vlast izmišlja i etiketira ljude kao državne neprijatelje, domaće izdajnike i strane plaćenike i time podstiče na ovakve stvari i raspiruje mržnju” istakao je Uglješa Đuričković  “Dosta je bilo”. 


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *