Konferencija za novinare Saveza za Srbiju


Novoformirani Gradski odbor Saveza za Srbiju – savez za Zaječar osnovan je 7. novembra i od tog datuma će stranke koje ga čine nastupati zajedno.

Tema pres konferencije je bila sednica Skupštine grada Zaječara koja će sutra biti održana i predlozi koje će odbornici Gradskog odbora Saveza za Srbiju- saveza za Zaječar predlagati.

Mnogo puta smo pokušali da ostvarimo stavljanje na  dnevni red Predlog odluke o osnivanju Fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti. Tu odluku predlažemo jer smatramo da ta tematika treba da se sistemski uređuje a ne da zavisi od volje pojedinaca i nekih humanitarnih akcija. Drugi predlog je zapravo amandman na Predlog odluke o izmeni odluke o dotatnoj zaštiti porodilja na teritoriji Grada Zaječara. Grad je prpremio odluku da se produži rok za prijavu sa 60 dana na 12 meseci a mi smo predložili i da se naknade povećaju sa 20, 30 i 50 hiljade dinara povećaju na 40, 60 i 100 hiljada za treće dete. I treći predlog je predlog odluke o ovlaščenju gradonačelnika grada Zaječara za raskid ugovora između grada i Marijane Dabović iz Baošića. ” rekao je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miloš Stojadinović. 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *