Korak dalje u dijagnostici: Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji (VIDEO)


Novina u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji u dijagnostici, ranog otkrivanja raka dojke,zahvaljujući najsavremenijom opremom koju ova ustanova ima. 

Pored kvaliteta usluga koje omogućavaju svojim korisnicima kao i svakodnevni napredak u radu zahvaljujjući usavršavanju sopstvenog kadra, poboljšanju dijagnostike veliki akcenat je stavljen i na konsultante. Ovoga puta se otišlo korak dalje i ostvarena je saradnja sa jednim od vrhunskih stručnjaka primarijusom doktorom Žikom Dinićem, vrhunskim patologom sa  velikim iskustvom u čiji prilog govori podatak da je do sada pregledao preko 400 hiljada žena.

“Za početak saradnje organizovan je besplatni pregled za radnice Specijalne bolnice za rehabilitaciju a od sledećeg meseca će se određenom dinamikom vršiti pregledi i ostalih pacijenata po veoma pristupačnoj ceni. Zaista malignitet dojki kod žena je u porastu, i da je ovo i najbrži put od trijaže i pregleda do eventualno  hirurga i doktorskog konzilijuma ako to bude bilo potrebno.” istakao je dr rade Kostić direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji.

Poznato je da je rak dojke vodeći uzrok smrti kod žena i podatak je da u Srbiji oboli oko 4600 žena oboli od raka dojke a 1600 žena na žalost o dte bolesti i umre. I ovo je veliki socijalni, medicinski problem, i zato je bitno da se on otkrije na vreme.

“Naš je cilj da tumor otkrijemo kada je ispod 2 centimetra u kviru takozvanog T1 stadijuma, kada je on još uvek lociran u dojci i kada nije dao metastazu u pazušnoj jami ili ćelije putem krvi nisu se dalje proširile na organe. U koliko se u ovom stadijumu otkrije tumor, mogućnost izlečenja je veoma velika. Da bi ovo postigli pomažu nam aparati, kao što poseduje Specijalna bolnica u Gamzigradskoj banji”. rekao je primarijus doktor Žika  Dinić.

Pregled i ultra zvuk dojki će koštati 5000 dinara.

 

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *