Krivična prijava protiv v.d odgovornog lica zaječarske Higijene!


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv v.d odgovornog lica javno–komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

hronika-istocne_vesti

Sumnja se da je on aprila 2016. godine doneo rešenja o otkazu ugovora o radu zbog viška zaposlenih za dvanaestoro radnika zbog prestanka potreba za obavljanjem poslova na koje su bili raspoređeni, pri čemu im je suprotno Zakonu o radu obračunao i isplatio otpremninu samo za godine rada provedene u radnom odnosu kod poslednjeg poslodavca JKP “Higijena Zaječar“.

Na taj način radnicima je manje obračunata otpremnina, s obzirom da se ona obračunava za sve godine rada u radnom odnosu u javnom sektoru, u skladu sa Zakonom o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

Osumnjičeni je time bivšim zaposlenima JKP “Higijena Zaječar“ koji su proglašeni tehnološkim viškom naneo štetu višu od ukupno 2,5 miliona dinara.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *