Kros serija RTS-a


Zaječar je sedam puta bio najbolji organizator kros serije RTS-a od toga četiri godine za redom. Ove godine se očekuje da na hipodromu u Zaječaru masovnost bude još veča i da se ponovo ponese ova laskava titula.

„Grad Zaječar je i ovog puta uradio sve što je u njegovoj moći da sve protekne u najboljem redu. Staza je odlično pripremljena da bi se izbeglo povređivanje učesnika krosa što je najbitnije. Sredili smo tribine koje su bile u fazi raspada. Inače sportski hramovi se dugo prave i grade, imali smo ideju da realizujemo atletsku stazu na stadionu, ali su se okolnosti promenile i ideja nam je da izgradimo atletski stadion otvoreni, na mestu gde je bio hipodrom. I da generacije i generacije izgražuju i nadograđuju. “, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ja sam juče prošetao celom stazom  ii mogu reći da je staza bolja nego ikad, i zahvaljujem se gradu Zaječaru. Ove godine je kros serija  počela još u rano proleće. Tokom tri meseca nadmetala se deca u dijaspori i ciljem je pročlo oko 6 hiljada mališana, iz dijaspore. U maju mesecu je trčalo više od 493 hiljade predškolaca i đaka, najbolji rezultat priredbe je bio 2001 godine kada je ciljam prošlo 517 hiljade trkača. A ovo sada je završna serija.“ rekaoje osnivač krosa RTS-a Stevan Kovačević.

Dolazak su najavili  najbolji trkači  na srednjim i dugim stazama iz naše zemlje kao i gosti iz inostranstva. Među takmičarima je  i Elzan Bibić iz Novog Pazara koji je favorit za osvajanje pehara. Kros se održava na gradskom Hipodromu, a seriju će otvoriti predškolci, u 9 sati i 50 minuta.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *