Lančani udes kod Kladova – FOTO


Juče oko 15:30 na magistralnom putu Kladovo – Negotin došlo je do lančanog udesa usled koga je obustavljen saobračaj na toj deonici do 17:00.

Foto: DVD Grabovica

Na magistralonom putu M25 nedaleko od sela Velesnica, usled loših uslova puta, prilikom mimoilažanja, došlo je do međusobnog „češanja“ autobusa firme Top Turist koji je dolazio iz pravca Kladova i cisterne rumunske registarske oznake koja je prevozila hidro fluor silicijumsku kiselinu iz pravca Negotina.

Foto: DVD Grabovica

Odmah zatim zbog nemogućnosti kočenja usled snega na kolovozu, na cisternu je naleteo šleper makedonske registarske oznake. Na svu sreću povređenih nije bilo.

Foto: DVD Grabovica

Pravovremenim delovanjem službi policije i vatrogasaca predupređeno je da ne dođe do masovnijeg udesa na ovom opterećenom putnom pravcu. Preduzetim radnjama obezbeđeno je da ne dođe do izlivanja opasne materije.

Kako nezvanično saznajemo cisterna je prevozila oko 25 t veoma toskične i korzivne materije koja nosi oznake 80/1778 .

Na licu mesta smo zatekli i pripadnike DVD Grabovica čijem se reonu desio nemili događaj, koji pružaju pomoć kladovskim vatrogascima.

Foto: DVD Grabovica

“Pošto su sve preventivne mere realizovane postoji problem da bi usled odvajanja cisterne od šlepera moglo doći do klizanja cisterne sa puta i njenog prevrtanja. Očekujemo dolazak mehanizacije koja bi bezbedno izvela taj poduhvat”- kaže za Istočne VESTI Kostarčević Radiša pripadnik DVD Grabovica.

Kako nezvanično saznajemo uklanjanje vozila sa puta je ostavljeno za jutarnje sate. Zvanično saopštenje o ovom događaju nije stiglo do zaključenja ovog članka.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *