Majdanpek: Novo vozilo za policiju u Majdanpeku


Predsednik opštine Majdanpek Dejan Vagner, i načelnik Policijske uprave Bor Branislav Stojadinović, potpisali su ugovor o preuzimanju vozila za majdanpečku policiju. U skladu sa odlukom Saveta za bezbednost, kako bi potpomogli rad policijskih ekipa i doprineli povećanju bezbednosti građana na ulicama, lokalna samouprava u Majdanpeku policiji je na korišćenje ustupila vozilo Dačiju Daster. Prema rečima Dejana Vagnera ovakva saradnja značajna je za obe strane, pa je veoma važno da se i u narednom periodu realizuju ostale preporuke Saveta za bezbednost.

Foto: rtv bor

Foto: rtv bor

„To je jedna od aktivnosti predviđenih programom lokalnog Saveta za bezbednost. Nadamo se da će to u narednom periodu poboljšati i olakšati rad saobraćajne policje na području naše opštine a sve sa ciljem da se unaprede bezbednost saobraćaja i sigurnost svih učesnika u saobraćaju“ – istakao je Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek.

Načelnik Borskog upravnog okruga Miroslav Knežević, istakao je da je ovakav vid saradnje sa policijom neophodan u svim opštinama i da bi sve lokalne samouprave trebalo da razmotre mogućnosti i koliko mogu doprinesu povećanju bezbednosti građana.

„Moram da kažem da mi je drago da postoji ovako dobra saradnja između lokalnih samouprava i državnih organa. Ulaganje naših lokalnih samouprava u državne organe predstavlja i ulaganje u bezbednost građana. Tehničko opremanje naše policije svakako doprinosi povećaju bezbednosti građana i siguran sam da će najveću korist od ovakve saradnje imati upravo građani borskog okruga“ – rekao je Miroslav Knežević, načelnik Borskog upravnog okruga.

Problem da reaguju efikasno i brzo na više mesta ukoliko postoji potreba imale su i policijske ekipe u Boru. Opština Bor je zbog toga policiji na korišćenje dala dva vozila, što je prema rečima nadležnih veoma značajno za rad policijskih službenika, a time i za bezbednost građana.
2 komentara na “Majdanpek: Novo vozilo za policiju u Majdanpeku

  1. majdapečanin

    Sada mogu kući da se voze u autu sa klima uređajem, da nude prevoz devojkama iz grada do kuće u boljem vozilu i da razvoze žene posle posla.

    Odgovori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *