Majdanpek: Potpisan kolektivni ugovor između lokalne samouprave i Saveza samostalnih sindikata opštine Majdanpek


Kolektivno pregovaranje u opštini Majdanpek je intenzivnije nego u drugim sredinama i praktično je nastavljen činom potpisivanja kolektivnog ugovora.


U petak je u prostorijama opštine Majdanpek potpisan kolektivni ugovor između lokalne samouprave opštine Majdanpek, Saveza samostalnih sindikata opštine Majdanpek i Predškolske ustanove ,,Marija Munćan’’ Majdanpek.

Tom prilikom, predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata za opštine Majdanpek Kladovo i Negotin, Dejan Matejević, izrazio je pre svega zahvalnost predsedniku opštine Majdanpek, Dejanu Vagneru i njegovim pomoćnicima i saradnicima , između ostalog i Dejanu Škoriću koji je zadužen za saradnju sa sindikatima i spomenuo da je prvi koletivni ugovor bio potpisan pre godinu i po dana i važio je za sva javna preduzeća na području opštine Majdanpek a u petak je potpisan kolektivni ugovor za Predškolsku ustanovu ,,Marija Munćan’’ koja je inače toga dana obeležila svoj 47 rođendan.

Potpisan je koletivni ugovor sa Predškolskom ustanovom ,,Marija Munčan’’ u Majdanpeku i na taj način zaposleni u ovoj ustanovi dobijaju pojedine povoljnosti, kaže Ivana Krišanović, predsednica sindikalne organizacije ove ustanove.

Predsednik opštine Majdanpek, Dejan Vagner, naglasio je da opština Majdanpek poštuje zakonske uredbe iz ove oblasti i da je potpisavanje ovog ugovora bilo jedno tehničko pitanje ili jedna tehnička stvar i da je opštini svakao stalo da svi zaposleni u javnom sektoru imaju što bolje uslove za rad.
Iznos iz opštinske kase za ove namene biće milion dinara godišnje više u odnosu na dosadašnja izdvajanja i te dodatne izdatke opštinski budžet može da izdrži, rekao je predsednik opštine Majdanpek i da će u narednom periodu za potrebe socijalnog statusa stanovnika opštine Majdanpek biti izdvojena veća sredstva nego do sada.

Na kraju se na saradnji potpisivanja kolektivnog ugovora u ime zaposlenih u Predškolskoj ustanovi ,,Marija Munać’’ i u svoje ime, zahvalila direktorka, Jelena Sperlić, sindikatu i predsedniku opštine.

Autor: Stevan Marković
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *