Manifestacija “Daj pedalu raku”


Manifestacija “Daj pedalu raku”, koju već pet godina Ženski centar Milica realizuje pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, održaće se sutra, 05.10.2019.godine u Zaječaru, na Trgu oslobođenja.

Manifestacija počinje u 9:30 sati i trajaće do 10:30 sati.

Podizanjem zastave u 12 sati daje se signal za start biciklističke vožnje podrške „Daj pedalu raku“. Na trgu u Zaječaru biće organizovan štandovski deo u okviru koga će se deliti bedževi, a dr Vera Najdanović će razgovarati sa građanima o važnosti prevencije.

Ove godine organizatori imaju za cilj privuku veliki broj učesnika, kako bi masovnije otpočeo Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, animirajući što veći broj žena i uticavši na promenu svesti o važnosti preventivnih pregleda i zdravih stilova života.

Manifestacija “Daj pedalu raku ” proglašena je za drugu neprofitnu kampanju u Srbiji za 2017.godinu, po glasovima javnosti.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *