Manifestacija „Dan izazova“ održana u Negotinu


Nekoliko stotina mališana Predškolske ustanove „Pčelica“ i učenika negotinskih osnovnih škola učestvovalo je sa svojim učiteljicama i nastavnicima u manifestaciji „Dan izazova“ koju tradicionalno u našem gradu organizuje Sportski savez opštine Negotin uz podršku lokalne samouprave.

foto negotin.rs

Moto ovogodišnje manifestacije je „Vratite svoje ulice, vratite svoju budućnost” a cilj je skretanje pažnje na značaj fizičke aktivnosti i bavljenja sportom .

foto negotin.rs

Dan izazova je tradicionalno najmasovnija manifestacija koju koordnira Međunarodna asocijacija „Sport za sve“. Ovaj događaj u Negotinu organizuje Sportski savez opštine Negotin i ja im zahvaljujem na tome. Dan izazova je dan pozitivne atmosfere, aktivnosti i dan u kome učešće mogu da uzmu svi građani opštine bez obzira na pol i uzrast. Suština organizovanja ove manifestacije je međusobno nadmetanje dva grada ili opštine koji su prethodno određeni žrebom. Taj žreb je nama ove godine dodelio grad Vranje, tako da se mi danas takmičimo protiv Vranja. Hteo bih da naglasim da je takmičarski duh u nekom drugom planu. Bitno je da se deca okupe, da se što više igraju i međusobno druže“ izjavio je medijima Dalibor Mašić, član Opštinskog veća opštine Negotin zadužen za sport i omladinu.

foto negotin.rs

Centralni gradski trg danas je bio pun veselih dečjih lica koja su uz moderne ritmove i moderatora Anu Ranđelović, profesora fizičke kulture uživali su u vežbanju i time pokazali da je rekreacija neophodan sadržaj u životu savremenog čoveka.

preozeto negotin.rs


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *