Master strukovne studije na Megatrend univerzitetu (VIDEO)


Na dan prijemnih ispita na Falultetu za menadžment u Zaječaru, ovu visoko školsku ustanovu posetili su Prof. dr Slobodan Stamenković  prorektor za razvoj i poslove akreditacije na Megatrend univerzitetu i  prof. dr Božidar Leković.

“Jedan veliki projekat je pred nama, a to je priprema za akreditaciju “master strukovnih studija” u kojima bi smo pokrili dve oblasti. Jedno je ekonomska oblasta druga je informacioni sistemi izuzetno važna oblast koju Megatrend univerzitet već uspešno sprovodi.  Fakultet za menadžment Zajecar je institucija Megatrend univerziteta, koji ima izuzetno značajne programe, u nivou strukovnih studija gde školujemo kadrove u oblasti ekonomije kao i u oblasti menadžmenta i biznisa. Razvijamo novi strukovni program i to u oblasti master studija, što bi trebalo da za celo ovo područje istočne Srbije iznedri nove stručnjake koji su sposobni da ekonomski razmišljaju, a informatički da to apsolutno i održe. Akademske studije su zastupljene u istom nivou, one su izvanredno organizovane i naš fakultet sve akriditovane programe sprovodi i na nivou master stidija i posebno smo ponosni na nivo doktorskih studija koje ovaj fakultet uspešno realizuje”. rekao je za naš portal Prof. dr Slobodan Stamenković  prorektor za razvoj i poslove akreditacije na Megatrend univerzitetu.

“Mnogi nam danas postavljaju pitanje. Šta će nam toliko menadžmenta? A ja odgovoram malo je menadžmenta koliko je promena i koliko će se promena još desiti u ovoj sferi. Mi smo imali neki drugi sistem upravljanja a sada je nastao neki novi, zato treba da se ljudi obučavaju kako  se na nov način uči radi, stvara i zato dobrih fakulteta kao što je falutet za menadžment nedostaju. mi smo danas ovde da jedan program na master studijama definišemo na dva fakulteta tak  da Falultet poslovnih studija i Fakultet za menadžment treba zajedno da donesu jedan program koji če omogućiti ljudima da na jednom višem nivou razmeju i vode posleve koji su u sveri upravljanja” rekao je prof. dr Božidar Leković redovni profesor na Megatrend univerzitetu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *