„Maturantski Ples“ u Zaječaru (VIDEO)


Danas su maturanti plesali na Trgu oslobođenja u Zaječaru, u okviru manifestacije „Maturantski ples“, „European Quadrille Dance Festival“. U Zaječaru je danas  plesalo  510 maturanata iz sve četiri srednje škole.

Manifestacija „Maturantski Ples“ u Srbiji je počela 2005. godine a Zajačar se kao grad priključio 2007 godine.

Svi maturanti plešu istu koreografiju, uz muziku Johana Strausa “Slepi miš”, a muzika se najčešće emituje preko satelitskog radija i svi evropski gradovi plešu u isto vreme tačno u podne (12:00). Na osnovu toga obaramo zajedno i Ginisov rekord kao najveći simultani ples u svetu. Rekord koji je oboren još 2011. god. iznosi 33.202 plesača.

Učenike završnih razreda srednjih škola i njihove roditelje,direktore i nastavnike , u ime gradonačelnika Zaječara i u svoje lično ime pozdravila je Marina Milić, zamenica gradonačelnika i naglasila da će ova manifestacija čiji je pokrovitelj  grad Zaječar biti organizovana i narednih godina. Maturantima je poželela mnogo sreće u daljem životu i radu , a sve one koji odlaze na studije van Zaječara  pozvala je da se sa svojim znanjem i iskustvom vrate u Zaječar i doprinesu njegovom razvoju,  jer naš grad jedino tako može da napreduje.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *