Međunarodni festival dečje i zabavne muzike za mlade ,,TIN” 2019


Jubilarni 40.- ti Međunarodni festival dečje i zabavne muzike za mlade ,,TIN” 2019. održaće se 12. i 13.jula na letnjoj pozornici u Kapetan Mišinom zdanju u Donjem Milanovcu. Festival je i ovaj put okupio najbolje kompozitore,  i soliste koji su zaista prave zvezdice.I  ove godine dolaze kompozitori i deca iz Hrvatske,B i H, Makedonije,Rumunije,Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.
Sve izvodjace prati festivalski hor ,,Devojčice sa Dunava” koje vredno pripremaju refrene svih pesama koje će biti izvedene na festivalu.
Prvo veče je veče retrospektive dok će se druge večeri održati takmičenje solista u dečjoj i kategoriji mladih.Najvrednije nagrade u obe kategorije je Grand prix i dodeljuje ga stručni žiri dok će dečji i žiri mladih nagradiditi po tri takmičara.Biće nagrađeni i najbolji solisti kao i najbolji tekst i aranžman.Tu su i nagrade publike tako da će sva deca otići srečna i zadovoljna da nam se opet vrate na 41.Tin. Organizator festivala je Centar za kulturu Donji Milanovac, generalni sponzor je Opština Majdanpek a pomogli su Nacionalni park ,,Đerdap” i Muzej Lepenski vir.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *