Međunarodni pozorišni festival za decu “ZajeČAR“


Međunarodni pozorišni festival za decu“ZajeČAR“, deseti po redu,  biće održan u zaječarskom teatru od 18.do 23.aprila 2019.godine. Na  dečjem  festivalu učestvovaće  osam pozorišta iz Srbije , Kine, Francuske, Bugarske i Hrvatske, a otvoriće ga Dr Miodrag Maticki, književnik i predsednik Vukove zadužbine.

Prve festivalske večeri  biće izvedena premijera predstave zaječarskog pozorišta  „Mačak u čizmama“ reditelja Spasoja Ž. Milovanovića.Tokom narednih dana i večeri najmlađa publika će imati prilike da vide  „Legendu  o mesečevoj princezi“ Pozorišta lutaka Niš, “ ,,Crvenkapicu” Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca , „Skriptograf“„Teatra de la Masju“ iz Nice, „Ko nema u vugla, gugla“ Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić“ iz Kragujevca , predstavu  „Princeza na zrnu graška“ Državnog lutkarskog teatra Vidin, „Uspavanu  lepoticu“ Narodnog  pozorišta  Priština  kao i lutkarsku predstavu Umetničkog ansambla iz  Kine.

Mališane će kao i predhodne godine  zabavljati  klovn Panajot Canev iz Pan teatra u Sofiji , a posebna atrakcija biće  Žena-skulptura i bacači vatre „Barbaronite duo“ , takođe iz Bugarske.U okviru dečjeg festivala biće organizovani  brojni prateći programi.

Komplet karata za večernje predstave košta  1000 dinara, s tim što je za jednog roditelja ili pratioca komplet besplatan. Cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *