Mihajlovićeva u Zaječarskom okrugu: Dodatnih 2,7 milijardi za putnu infrastrukturu


Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović posetila je danas sa svojim saradnicima i direktorima resornih javnih preduzeća Zaječar gde se sastala sa načelnikom Zaječarskog okruga, gradonačelnikom Zaječara i predsednicima opština Boljevac, Sokobanja i Knjaževac.

foto zajecar.info

Mihajlovićeva je sa čelnicima lokalnih samouprava iz ovog kraja razgovarala o tekućim i budućim projektima iz oblasti infrastrukture.

Običaj ministarstva koje vodim je da budemo na terenu i razgovaramo sa ljudima o projektima važnim za građane. Danas smo napravili dogovore o realizaciji projekata u putnoj, železničkoj i komunalnoj infrastrukturi. Samo će u drumski saobraćaj biti uloženo dodatnih 2,7 milijardi dinara, dok u železnički saobraćaj u ovom kraju ulažemo 11 milijardi i to za deonicu od Niša do Zaječara i rekonstruisanu prugu Požarevac-Majdanpek”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je pohvalila lokalne samouprave u Zaječarskom okrugu rekavši da je projektno-tehnička dokumentacija za brojne projekte spremna.

Naš budžet je stabilan, znamo prioritete i imamo spremnu dokumentaciju za mnoge projekte. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za put od Paraćina do Zaječara, procenjena vrednost radova je oko 600 miliona evra. Sređujemo železnicu – pruge i železničke stanice i polako ćemo dobiti potpuno novu sliku srpske železnice”, rekla je ona.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara zahvalio se potpredsednici Vlade i njenom timu na podršci.

Razgovarali smo o ozbiljnim temama vezanim za infrastrukturu i dogovorili realizaciju projekata čija vrednost prevazilazi višegodišnje budžete Zaječara”, rekao je Ničić.

Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog okruga rekao je da je današnji sastanak odličan primer odnosa republike prema lokalnim samoupravama.

Otvorili smo brojna pitanja koja lokalne samouprave ne mogu da realizuju same, a sve u cilju kvalitetnijeg i boljeg povezivanja sa ostatkom Srbije i kvalitetnijeg života naših sugrađana”, rekao je Paunović.

zajecar.info
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *