Milena Ranđelović: Draž dizanja tegova i slast pobede


Milena Ranđelović mlada sportistkinja iz Zaječara na Državnom prvenstvu u powerliftingu koje se održalo 01.06.2019.god. u Vranju osvojila prvo mesto mesto u kategoriji do 63 kg.

“Powerlifting treniram nesto više od godinu dana. Pre toga sam rekreativno išla u teretanu nekoliko godina i zavolela dizanje tegova. Najveći uspeh mi je bilo osvajanje trećeg mesta na Državnom prvenstvu u Pančevu prošle godine. Upravo to takmičenje mi je dalo motivaciju da još više treniram i posvetim se sportu”– započinje svoju priču Milena.

“Za takmičenje sam se pripremala 16 nedelja i pripreme su izuzetno naporne.  Mora se voditi računa o svemu. Pored treninga obavezna je izbalansirana ishrana, odmor i suplementacija. Kad se ovi uslovi ispune tek tada mogu da se očekuju dobri rezultati. Konkurencija u mojoj kategoriji je mozda najveća i mala je razlika između nas takmičarki.”

Ono sto je meni najteže, a i većini takmičara je da se takmičenje razlikuje od treninga. Jedan od primera je da treniram prosečno oko 2h dnevno, a takmičenje traje od 3-5 h. Treba se prilagoditi na takve uslove koji su strahovito stresni.

Dugoročni planovi ove ambiciozne devojke jesu da  svojim strpljenjem i zalaganjem dođe do rezultata sa kojima bi mogla da bude konkurencija najboljim takmičarkama u Evropi a sve to zahteva puno truda i odricanja.

Ovaj sport je izuzetno lep i volela bih da više devojaka treniraju i osete draž dizanja tegova. Postoje predrasude da je ovo muški sport i nažalost u Zaječaru nema puno devojaka koje bi se bavile ovim sportom i nadam se da će se to promeniti.

Na kraju zahvalila bih se svom treneru Milošu Saviću iz PLK Pobednik Niš za koji se takmičim bez koga ovi rezlutati ne bi bili moguci, koji me je naucio disciplini i strpljenju, svojoj porodici i svim ljudima koji me podržavaju.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *