Ministar finansija Siniša Mali u poseti Zaječaru


Danas je Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali posetio Zaječar i tom prilikom u kabinetu Gradske uprave održao sastanak sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i njegovim saradnicima. Sastanku je prisustvovala i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasaković.

foto zajecar.info

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će za grad Zaječar biti obezbeđena sredstva za završetak infrastrukturnih radova, seoskih puteva, kao i za tekuću likvidnost do kraja godine i vraćanje kredita podignutog za te namene.

Razgovaralo se i o završetku projekata započetih u prethodnom periodu, a koji se odnose na infrastrukturne radove na teritoriji grada Zaječara. Posebno je bilo reči o realizaciji projekta ulice Ivana Milutinovića, sa pratećim bočnim ulicama. Više od 200 miliona dinara biće uloženo u putnu infrastrukturu, u selima i gradu. Takođe, obezbediće se sredstva za sve predviđene kapitalne projekte za koje je grad uradio dokumentaciju, a čije se finansiranje vrši preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Ministar je naglasio da Kabinet Predsednika Republike i Vlada Republike Srbije intenzivno rade na dovođenju investitora u grad Zaječar. Kompanija „Aptiv“ je ovih dana obavestila nadležne u Vladi Republike Srbije da nastavlja započete aktivnosti oko otvaranja pogona u Zaječaru, a koja treba da uposli oko 2 000 radnika u poslednjoj fazi. Na sastanku je takođe istaknuto da su uspešno okončani pregovori oko preuzimanja osamdeset radnika iz fabrike „Gorenje“ od strane novog vlasnika, nemačke kompanije „Emotion“.

– Dolazak „Aptiva“ u Zaječar je od nacionalnog interesa i to će biti nov život za grad, izjavio je Ničić na sastanku.

Gradonačelnik Zaječara je Ministra Sinišu Malog informisao i o ulaganjima vezanim za kompaniju „Tekijanka“ , „Lidl“, kao i o velikim izgledima da u Zaječaru bude izgrađena hladnjača za voće, kapaciteta blizu 30 000 tona. Takođe, razgovor je vođen i oko načelnog trogodišnjeg povećanja ulaganja grada Zaječara u razvoj poljoprivrede, kao i o želji da ta ulaganja budu još veća, ukoliko usledi pomoć Republike u prevazilaženju drugih poblema u gradu.

Ničić se zahvalio ministru finansija Siniši Malom na poseti i nesebičnoj pomoći koja je zajedno sa Predsednikom Aleksandrom Vućićem, premijerkom Anom Brnabić i saradnicima, pružana do sada, i koju će nastaviti da pružaju i dalje u prevazilaženju brojnih problema sa kojima se grad Zaječar součava, a koji su uglavnom posledica haosa u upravljanju u periodu od 2013-2017.godine.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *