Ministarstvo privrede upoznato sa stanjem u fabrici „Bakarne cevi“ u Majandpeku


Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je upoznato sa situacijom u fabrici “Bakarne cevi” u Majdanpeku, odnosno sa donetom odlukom o obustavljanju proizvodnje, pri čemu je neposredno po dobijanju informacija stupilo u kontakt sa rukovodstvom kompanije.

Ministarstvo je zatražilo hitan sastanak da bi se dodatno upoznali sa situacijom i razlozima za ovakvu odluku.

Cilj je, kako se ističe, da se eventualno iznađu mehanizmi kako da se pomogne kompaniji da ostane u delatnosti i da se time sačuva oko 350 radnih mesta.

Ministarstvo privrede je insistiralo na otvorenosti za saradnju i podršci poštujući pravo i odluku Skupštine akcionara privatne kompanije da, rukovodeći se svojim poslovnim interesima, donese takvu odluku.

Fabrika bakarnih cevi Majdanpek, kako se podseća, privatizovana je 2004. godine i bila je u monitoringu do 2006. godine, pri čemu je sve svoje ugovorne obaveze ispoštovala. Od 2006. godine, ovo ministarstvo nema nadležnost nad tim preduzećem.

Ministarstvo je još jednom istaklo da je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima kompanije i Opštinom Majdanpek i da je opredeljeno da sve svoje kapacitete u skladu sa zakonom stavi na raspolaganje kompaniji da sačuva posao i radna mesta za zaposlene, navodi se u saopštenju.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *