Mjuzikl “Cigani lete u nebo”


Mjuzikl “Cigani lete u nebo”, u režiji Desimira Stanojevića i  izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Niš toliko je  sinoć oduševio probirljivu  zaječarsku publiku da ga  je nagradila ovacijama i gromoglasnim aplauzom, a  aplaudirala je i  tokom njegovog  trajanja. Mjuzikl  je odigran  povodom  Dana zaječarskog  pozorišta , u znak sećanja na prvu predstavu  izvedenu  2.februara 1947 godine. Tokom 72 godine postojanja profesionalnog pozorišta izvedene  su 432 premijere , a ovo je prvi mjuzikl koji  je izveden u Zaječaru.

Za reditelja  Desimira Stanojevića  njegovo izvođenje u zaječarskom pozorištu predstavlja neki vid premijere, jer je prvi put odigran van matične scene u Nišu. Romantična ljubavna priča o ljubavi  Rade i Zobara , o čergama u kojima nema poniznih i slabih Cigana i gde ljudi vole život, pesmu i igru, upotpunjena  tradicionalnom ruskom ciganskom muzikom nastala je u saradnji Desimira i njegove supruge  Nade Stanojević  po motivima pripovetke Maksima Gorkog  ,,Makar Čudra”

,,U planu je da  zaječarsko pozorište pripremi svoj mjuzikl koji bi režirao Desimir Stanojević , sa našim glumcima ali i sa gostima i da napravimo kvalitativan pomak u repertoaru “ kaže Vladimir Đuričić , direktor  Narodnog pozorišta Timočke Krajine- Centra za kulturu “Zoran Radmilović.

Povodom dana zaječarskog teatra uručene su jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 i 35 godina rada.Ovogodišnji dobitnici su Vujadin Milošević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Gorica Ilić, Mirko Stokić, Miloš Petković i Ljubinka Lukić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *