Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Negotinu


Negotin je danas posetio Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije. U pratnji Vladimira Veličkovića, predsednika Privremenog organa opštine Negotin, Miroslava Kneževića, načelnika Borskog upravnog okruga i Merline Selenić, člana Privremenog organa, ministar Šarčević je obišao Negotinsku gimnaziju i Osnovnu školu „Vuk Karadžić“.

Foto: negotin.rs

Veoma smo počastvovani današnjom posetom ministra prosvete Mladena Šarčevića. Posetili smo dve ustanove, jedna je osnovnog, druga srednje obrazovanja, koje ujedno predstavljaju i kulturne spomenike zemlje ne samo grada. Imamo čime da se podičimo a ovim obilaskom smo ukazali i na neke naše potrebe, i upoznali ministra sa našim đacima koji će nadam se postati uspešni, poznati i dobri ljudi. U kratkim razgovorima koji će se nastaviti u narednom periodu pokazali smo želju da učestvujemo gde god se ukaže prilika, kako bi unapredili rad naših prosvetnih radnika i uslove za naše đake.

Foto: negotin.rs

Ministar Šarčević je istakao da je zadovoljan onim što je video u negotinskim obrazovno-vaspitnim ustanovama koje su prilikom spoljašnjeg vrednovanja ocenjene najvišim ocenama.

Potrebna im je naša podrška kako bi u praksi primenili ono što je najvažnija novina Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i svim ostalim školama. Reč je o prelasku na konceptualno učenje, ishodno planiranje i međupredmetno povezivanje, koje će doneti najveću promenu u kvalitetu obrazovanja, jer će učiniti nastavu mnogo interesantnijom a deca će moći da primene stečena znanja. Da bi se to primenilo u školama moramo obučiti skoro 80 hiljada nastavnika. U narednom periodu biće sagledane mogućnosti povećanja učešća dualnih obrazovnih profila a rukovodstvu gimnazije je preporučeno da anketiraju osmake i provere zainteresovanost za eventualno uvođenje informatičkog smera“ rekao je ministar Šarčević.

Foto: negotin.rs

Ministar Mladen Šarčević, koji je sa Anom Langović Milićević, državnim sekretarom i Vesnom Nedeljković, pomoćnikom za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje boravio danas u Negotinu, istakao je da će ministarstvo pomoći u digitalizaciji, opremanjem kabineta i smart tablama, posebno u Gimnaziji kojoj je to veoma potrebno.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *