Mladi talenti na Letnjem istraživačkom kampu u Sokobanji


Centar za talente pod okriljem Ministarstva prosvete, okupio je i ove godine mlade talente iz svere društvenih i prirodnih nauka i omogućio im da budu učesnici letnjih kampova koji se organizuju na različitim mestima u našoj zemlji. Ove godine se već drugi put zaredom organizuje letnji istraživački kamp u Sokobanji i okuplja decu koja su ostvarila uspešne rezultate na smotrama istraživačkih radova.

Regionalni centar Beograd 1 – Zemun je organizovao ovaj kamp u hotelu Zdravljak, koji će trajati osam dana i imaće rekreativno-edukativni karakter, istakao je istoričar Dragan Teodosić, kao jedan od saradnika Regionalnog centra za talente.

Ove godine u radu kampa učestvuje 43 talentovanih učenika koji će u delu koji je edukativnog karaktera moći, na osnovu uvodnih predavanja, da odaberu jednu temu na koju će raditi istraživački rad dok će iz rekreativnog dela biti podučavani samoodbrani. U prvim danima održavanja kampa učenici se upoznaju sa specifičnostima grada u koji su došli kao i sa nekim jubilarnim događajem iz naše istorije, koji je ove godine – Proboj Solunskog fronta.

izvor : soko-banja.org
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *