Mogućnost ukidanja odluke o preregistraciji traktora


Obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen još 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 03. aprila ove godine.

Predložiću Vladi Republike Srbije nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice” izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića povodom preregistracije traktora.

foto www.srbija.gov.rs

“Tačnije, predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza.

Izmenama Zakona koje se predlažu ukinuće se odluka o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, jer ne želimo da poljoprivredne proizvođače izlažemo dodatnim troškovima.

Vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza, jer nam je cilj da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju” dodao je ministar Stefanović.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *