Na Fakultetu za menadžment počeo Climathon 2018


Klimaton je svetski pokret u kome učestvuju gradovi koji žele da se bave problemima odnosno rešenjima koji doprinose boljem životu svojih građana. 

Ideja je da se ljudi koji se bave problemima pre svega održivog razvoja odnosno očuvanjem životne sredine, poboljšanjem lokalnih uslova života i zdravijom okolinom sretnu na jednom mestu u 24 sata i razmene ideje kako oni vide svoju sredinu u budućnosti i kako mogu da dođu do rešenja reka je Džejn Paunković profesor Fakulteta za menadžment.

Tema koju smo mi obuhvatili je jedna izuzetno složena tema koja se sastoji iz niza različitih disciplina koja arhitekura kao jedan multidisciplinarna delatnost obuhvata. postoji ceo niz problema na koji možemo da ukažemo i pritom iznesemo neka elegantna i jednostavna rešenja i neka složenija rešenja. “rekao je Luka Vojvodić član gradskog veća grada Zaječara.

Klimaton je zvanično otvorila zamenica gradonačelnika zaječara marina Milić. Klimaton su podržali i aktivno se uključili predstavnici lokalne samouprave grada Zaječara, Fakulteta za menadžment, Privredne komore Srbije, RARIS-a, Zavoda za javno zdravlje”Timok”u Zaječaru.

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *