Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru predstavljena „STUDIJA SLUČAJA“


Fakultet za menadžment u Zaječaru od ove godine organizuje takmičenje u znanju za maturante srednjih škola iz Zaječara i Knjaževca. Tim povodom danas je ekipama iz srednjih škola, predstavljena „studija slučaja“ i prezentovan poslovni problem „Marketing na društvenim mrežama preduzeća Tehnomedia Zaječar“. Prezentacija rešenja i proglašenje najboljih ekipa predviđeno je za 15. mart, kada će najboljima biti uručene i vredne nagrade.

U godini jubileja, 20 godina postoja i rada Fakuleta za menadžment u Zaječaru, ova prestižna obrazovna ustanova i kompanija „Tehnomedija“ iz Zaječara organizuju takmičenje u rešavanju studije slučaja za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola iz Zaječara i Knjaževca. Cilj takmičenja je da učenici srednjih škola iskoriste svoje kreativne veštine na jedan inovativni način i tako unaprede svoj preduzetnički duh.

„Ideja takmičenja je da na jedan kreativan način učenici unaprede svoj preduzetnički duh i steknu jedno pozitivno iskustvo koje će biti od značaja kako za njihovo buduće školovanje, tako i za njihovu buduću profesiju. Takmičenje je osmišljeno da timovi sastavljeni od tri člana i mentora, odnosno nastavnika, rešavaju konkretan poslovni slučaj koji će zadati poslodavac, u ovom slučaju Tehnomedija. Nakon izdavanja zadatka, takmičari će imati rok od dve nedelje da reše konkretan poslovni slučaj i nakon toga uspešno ga postave članovima žirija. Osmislili smo da prezentacija bude isključivo u PowerPoint-u sa nekih maksimalnih 15 slajdova“, istakao je profesor Srđan Žikić, prodekan za nastavu Fakulteta za menadžment u Zaječaru i podsetio:

„Fakultet za menadžment u Zaječaru već 20 godina uspešno edukuje studente iz oblasti ekonomije, menadžmenta i biznisa, a da je u toku prikupljanje dokumentacije za akreditaciju novog studijskog programa osnovnih poslovnih studija poslovne informatike“.

Prezentacija rešenja i proglašenje najboljih ekipa predviđeno je za 15. mart, u 11 sati, kada će prvoplasiranoj i drugoplasiranoj ekipi biti uručeni vaučeri za putovanje u inostranstvo, dok će trećeplasirana ekipa od Tehnomedije dobiti tablete.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *