Na sednici SO Bor 50 predloga odluka!


Članovi Opštinskog veća u Boru usvojili su na 95. sednici još dva predloga odluka, koja će se uz već usvojenih 48, naći na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine opštine Bor. Usvojeni su predlozi odluka o razrešenju v.d. direktora Javno komunalnog preduzeća Vodovod Saše Mladenovića koji je podneo ostavku, a za ovu funkciju predložen je Goran Pavić.

Današnjom sednicom Opštinskog veća zatvorili smo dnevni red za sednicu lokalnog parlamenta. Pored odluka o razrešenju i imenovanju v.d. direktora u Vodovodu i sa prethodne senice u Turističkoj organizaciji, među najznačajnije predloge svakako spada odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru u Boru, kojom je predviđena racionalizacija, što je naša zakonska obaveza. Tu su i pojedine tehničke odluke, a ono što je svakako značajno je odluka o prestanu interesa za otuđivanje odnosno prodaju Centroistoka. Mi smo se u prethodnom periodu ozbiljno pozabavili pre svega pijacom i došli smo do zaključka da je neophodno da stavimo van snage odluku iz 2016. godine o prodaji Centroistoka, a obratićemo se ministru privrede sa zahtevom da se deo kapitala koji je u vlasništvu države, prenese na opštini Bor bez naknade. Interes je da ekskluzivne lokacije koje ima Centroistok u svom vlasništvu ne prodaju ili rasprodaju, kako je rađeno u prethodnom periodu” – kaže Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor.

Odbornici SO Bor odlučivaće na sutrašnjoj sednici između ostalog i o izvršenju opštinskog budžeta u prvoj polovini godine, izveštajima o radu javnih preduzeća i ustanova, utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti, što je osnovica za utvrđivanje poreza građanima u 2018. godini, finansiranju sporta i izmenama odluke o pravu na besplatan prevoz građana.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi sednicu Skupštine opštine Bor, koja je zakazana za 14. novembar u devet sati.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *